Over Ted Maros

Ted Maros

Adviseur, trainer en coach Ted Maros begon zijn loopbaan als accountmanager bij ING Bank, Rayon Manager bij Schering-Plough en Sales Manager bij RAI Amsterdam. Hij weet dus als geen ander wat de praktijk van sales inhoudt en de proactieve houding die daarbij gevraagd wordt.

Vanuit deze praktijk ontwikkelde hij een passie om ook anderen te trainen en begeleiden op gebied van sales. Zijn ervaring en blikveld werd daarbij steeds breder. Hij ontdekte hoe de principes in een frontlinie functie als sales executive ook opgaan voor zoveel andere functies waar de directe relatie en de kwaliteit van het contact met andere mensen doorslaggevend is.

Eerst bij AccuRaad en later bij EMC Performance groeide hij uit tot een gewilde en veelgevraagde adviseur, trainer en coach. Sinds januari 2014 is hij met Ted’s begeleiding@business werkzaam vanuit zijn eigen praktijk.

De missie van Ted:

“Ik zie het als mijn missie om mensen te helpen om het meeste uit zichzelf te halen, juist door te zorgen dat ze oog krijgen voor wie ze zijn. Ik heb een natuurlijke drive om altijd te focussen op resultaat en tegelijk een diepgaande interesse in wat mensen werkelijk drijft.

Voor mij gaat trainen en begeleiden daarbij om de ander, om de mensen met wie ik in een trainingsetting kom. De mensen met wie ik samen een leer- en ontwikkeltraject ontwikkel. Ik ontdek elke keer weer dat het ook net zo goed dan over mezelf gaat. In trainingen confronteer ik de ander, maar ik leer ook altijd weer mezelf beter kennen. In mijn beleving zijn we een half mens en worden we een heel mens door de ander.

Er zijn ons mensen ook allerlei dingen geleerd zoals: doorvragen is brutaal. Terwijl je dat juist nodig hebt in een salessituatie bijvoorbeeld. Al die kleine gedachtes die vind ik interessant.

Steeds probeer ik een omgeving te creëren die voor iedereen inspirerend is en waar ruimte is om te kunnen ontwikkelen. Waardering en erkenning voor mensen hun ‘zijn’ is daarbij een absolute voorwaarde, om vanuit respect voor elkaar écht naar elkaar te kijken en te luisteren.”